M∴L∴N∴R∴

MARELE MAESTRU

Marele Maestru este garantul Landmark-urilor Frăţiei, Principiilor de Regularitate, legislaţiei M∴L∴N∴R∴ și al respectării tradiţiei Masonice.

P∴R∴F∴

Vlad Năstase

sep

Marele Maestru este garantul Landmark-urilor Frăţiei, Principiilor de Regularitate, legislaţiei M∴L∴N∴R∴, al respectării tradiţiei Masonice; el aprinde luminile, prezidează şi guvernează această suverană Mare Lojă. Marele Maestru reprezintă Marea Lojă în faţa membrilor săi, a Lojilor din Jurisdicţie, a organizaţiilor Masonice recunoscute, a puterilor Masonice din lume, precum şi în faţa autorităţilor profane şi societăţii civile. Marele Maestru are mandat unic pe durată de doi ani.

Născut la 26 iulie 1981, în Orașul Pitești, este căsătorit, are 3 copii și vorbește Engleză, Germană și Franceză. A absolvit Facultatea de Drept în anul 2004, apoi în perioada 2012 – 2014 a absolvit la Wien University un Executive MBA și la University of Minnesota – Carlson School of Management - Strategies for a Global Company – MBA International Residency Program. Din 2021 este Profesionist certificat în turnaround management (CTP) - membru al EACTP. De asemenea este membru în Executive Board TMA Global (USA) – VP International Relations și Chairman - International Committee în cadrul Turnaround Management Association, Președinte al Asociației de Management Turnaround - Chapter România (2019-2020), Membru în Asociația Europeană a Profesioniștilor Certificați în Turnaround (EACTP) – Director pentru Europa de Est și membru în Board-ul EACTP, Membru în Asociația Administratorilor Independenți.

Din 2015 – prezent este CEO al Concilium Consulting unde se ocupă de Managementul companiei de consultanță strategică susținut de o echipă pluridisciplinară cu expertiză în restructurare de business, finanțări corporate, M&A și managementul riscului. De asemenea este membru în Consiliul de Administrație în companii care sunt lideri de piață din diferite industrii.  

A fost inițiat în 2002, în RL Athenaeum nr. 66, Orientul București – cu participarea PRF Nicu Filip – primul Mare Maestru al MLNR. Este Maestru din 2003 și a ocupat diferite demnități până în 2006 când a fost ales primul MV al RL Colosseum Nr. 219 în care activează și astăzi. A sprijinit înfrățirea RL Colosseum Nr. 219 Orientul București cu RL Histria Nr. 182 din Orientul Athena – Grecia. În perioada 2007-2010 a fost Mare Maestru de Ceremonii Adjunct al MLNR, în 2010 – 2014 Vicepreședinte al Tribunalului Masonic al MLNR – ales de Convent în această demnitate. A fost Inițiat în Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România în 2003 și deține Gradul 33 din decembrie 2007. 

A susținut de la începutul tulburărilor din 2020 mișcarea de reformă și reconstrucție a M∴L∴N∴R∴. În perioada 2021-2023 a ocupat demnitatea de Mare Maestru Adjunct al M∴L∴N∴R∴ ales de Convent-ul legitim al M∴L∴N∴R∴. 

În mandatul de Mare Maestru Adjunct a asistat pe Marele Maestru George Ivașcu în toate demersurile în care a fost solicitat și implicat, sprijinind în mod activ programul și proiectele de reformă ale M∴L∴N∴R∴. A inițiat si coordonat demersurile pentru stabilirea sediului Marii Loji Naționale din România la Palatul Ghica precum și facilitarea accesului la utilizarea Templelor Masonice care funcționează în acest Palat. A coordonat organizarea evenimentului adresat Fraților și societății civile „ Ziua Porților Deschise” la Palatul Ghica. A inițiat si coordonat Corpul de Suport pentru Situații Speciale (C3S) al M∴L∴N∴R∴ – primul proiect fiind cel de întrajutorare a refugiaților din Ucraina.

Începând cu data de 22 Aprilie 2023 este Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, ales în mod legitim de Conventul M∴L∴N∴R∴.